divendres, 27 de novembre del 2009

[ k1] * *SORTIDA a Sant Miquel de Falgars* *


Ja fa un any i pico que sóc del cau, concretament del cau de Santa Maria de Vista Alegre de Girona.
El cap de setmana passat varem anar, els RiNGs (Ràngers i Noies Guia de 11/12 a 13/14 anys), al refugi de Sant Miquel de Falgars. La veritat és que les sortides fan que les relacions dintre de la unitat (en aquest cas RiNGs) es facin més fortes, i desprès d'aquesta em sento més propera als nens i les meves co- capes (co-monitores).
Tot seguit farè una breu descripció de quines característiques, per norma general, té un cau, i desprès de quins setiments em transmet, i per tant de manera subjectiva què és per mi el cau.
El cau quan als caps (monitors) té una estructura jeràrquica horitzontal, és a dir dintre del cau, no hi ha un director que pren decisions i els caps les duen a terme. Fer de cap al cau és VOLUNTARI, no es cobra res.
Quan a la relació entre caps i nens/es: és molt propera, en unitats grans els caps agafen el paper de "guia". "els nens/es" són els que escullen el projecte a treballar, ells són l'eix des del qual es mou tot el que es fa en l'agrupament.
Els pares i les mares: s'involucren molt en el procès dintre del cau i tenen un paper dintre de l'agupament ( això en alguns agrupaments, no tots)
Metodologia: es regeix a través de 3 pilars, hi ha 10 lleis, és un moviment mundial, hi ha diferents rituals que gairebé tothom fa: - Passos, -Promesa, - Una sortida al mes com a mínim, - Diada del pensament, - Trobada amb la mateixa unitat a la que pertanys de la mateixa demarcació.
Per mi el cau és: (tot i que diguin que sembla una secta, deu ser la MILLOR secta del món)
- la transmisió d'uns valors, que sembla que la societat d'avui en dia ha perdut, a uns/es "nens/es" que de ben segur faran un canvi positiu en aquesta societat.
- Una manera de relacionar-te amb els teus iguals, amb l'entorn, i el món en general, sempre amb el respecte per davant de tot.
- També crea persones competents que són crítiques amb el seu entorn.
-Crea persones amb una personalitat més independent que els altres.
- Pertànyer a un moviment que és mundial
EN DEFINITIVA, UNA MANERA DE FER I DE PENSAR, el cau és una capsa que s'ha emplenat més ràpit de bones experiències i sentiments positius, és una capsa plena de sol, perquè el sol és l'inici de tot, t'omple d'energia positiva, t'ilumina el camí,.....
apa petonets i la capsa ben plena de coses positives ;)
Mei ^_^ Farffet

2 comentaris:

  1. Oh! Jo sók dels q pensa q n part un cau és una mika sekta... Xo és innegable q els valors i l'esperit q komporta, és kelkom q hem d rekuperar si no volem èsser absorvits x la societat "yomismista" i la teknologia de la komunikació q ens apropa als altres... kadaskú a ksa seva :)

    Kom b saps, Dissabte komenço el kurs de Monitor de lleure... Així doncs, intentaré kontribuir en el retrobament del jovent amb la natura i l'amistat sense internet pel mig :)

    Muax preciosaaaa!!

    ResponElimina